Family Yoga: Back to childhood/ βιωματική δράση για όλη την οικογένεια!

“Ας γίνουμε για λίγο πάλι παιδιά”
Back to childhood

Ένα παιχνίδι για γονείς και παιδιά (4-10 ετων) Μαζί! Μια βιωματική δράση για παιδιά και γονείς με πολλή δημιουργικότητα, φαντασία και κίνηση. Ένα παιχνίδι για τις αισθήσεις, το σώμα και την τέχνη, στο οποίο μικροί και μεγάλοι καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και να έρθουν σε επαφή ο ένας με τον άλλον.

Μέσα από τα παιχνίδια με τις αισθήσεις και τη σωματική κίνηση, σκοπός είναι ο γονιός να αφήσει κατά μέρος τις αναστολές του, να χαλαρώσει και να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του παιδιού ενώ το παιδί, μέσα από την ίδια διαδικασία, να αφεθεί ελεύθερο να εκφραστεί, να ανοιχτεί και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο σώμα του και στον γονιό του.
Σε αυτή τη δράση τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς και οι γονείς από τα παιδιά!

Χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές τις γιόγκα θα χαλαρώσουμε το σώμα και στη συνέχεια, με μια σειρά σωματικών αλλά και ζωγραφικών κατακτήσεων, θα παρατηρήσουμε και θα μάθουμε να προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλον.
Θα μιμηθούμε κινήσεις ζώων, θα γίνουμε βουνά, γέφυρες, δέντρα και ζωγραφίσουμε με το σώμα.
Ενα δίωρο χρωματιστό που θα μας φέρει πιο κοντά.

Σύλληψη–συντονισμός: Ελεάνα Πάσχου
Δασκάλα Μοντεσσόρι /παιδαγωγός / hatha yoga instructor

Διάρκεια: 2 ώρες
Ημερομηνία: 14.12
Ώρα: 18.00
Είσοδος: 15€ το παιδί με συνοδεία γονέα
Συν 5€ για έξτρα παιδί ή γονέα
Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής
μέσω messenger, viber ή mail:
nadez1984@yahoo.gr 6976308054 Nadia

Λίγα λόγια για την Ελεάννα:
Ο ελεύθερος χρόνος μου γεμίζει από σεμινάρια για τον ψυχισμό του παιδιού, παραμύθια, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι και yoga. Εμπλούτισα τις γνώσεις μου αποφοιτώντας από το Παιδαγωγικό Σπουδαστήριο των σχολών Ξυνή στα 29 μου χρόνια αφού 13 χρόνια βρισκόμουν στον χώρο της οργάνωσης παραγωγής στην τηλεόραση και ντοκυμαντέρ.
Αμεσως μετά εργάστηκα στα ξενοδοχεία του Κοκκοτού ως υπεύθυνη παιδικού προγράμματος (οργάνωςη/ υλοποίηση) στην Ελούντα Κρήτης για δύο χρόνια. Αργότερα ζώντας στην Ελβετία ολοκλήρωσα μαθήματα για την εκπαίδευση του Μοντεσσοριανού συστήματος. Συνεργάστηκα με Μοντεσσοριανές δασκάλες, δούλεψα ως ασκούμενη σε summer camps διαφόρων σχολείων και χωρουσ Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην Γενεύη. Στο Παρίσι παρακολουθησα τον κύκλο μαθημάτων του rainbow kids yoga organization και επιλέχτηκα ως βοηθός τους για τα tours στις μεγάλες Ευρωπαικές πόλεις. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησα ένα workshop απασχόλησης παιδιών είτε με γονείς είτε χωρίς το οποίο ταξιδεύει σε διάφορους χώρους και νησιά μέχρι και σήμερα. Διδάσκω γιόγκα σε οικογένειες και παιδιά ηλικίας από 4-10 ετών και σε τμήματα για εφήβους. Απασχολήθηκα ενεργά για 10μήνες με την δημιουργική απασχόληση των προσφύγων & τον ψυχισμό τους, ηλικίας 2-12ετών σε διάφορες δομές στην Αθήνα και Κυλλήνη.
Με μεγάλη ευθύνη και με βάση τις παιδαγωγικές μου γνώσεις, έχω στήσει ένα βιωματικό διαδραστικό τρίωρο, βασισμένο στις αισθήσεις των παιδιών, στο μουσείο της Ακρόπολης μαζί με την ομάδα μου εδώ και 4χρόνια.
Παράλληλα οργανώνω και στήνω διαδραστικά δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους στο Φιλοππάπου και το καβούρι με χαμένους θησαυρούς, τέχνη, χρώματα, φαντασία και δράσεις, σε συνεργασία και με την wwf.
Έχω πολυετή συνεργασία με τον “Ευπαλίνο ” (καλλιτεχνικό εργαστηρι) σε μεγάλα εταιρικά events για παιδιά και ενήλικες, με έξυπνα παιχνίδια και τέχνη.
Συνεχίζουμε με δράσεις δημιουργικότητα και αγάπη προς όλα τα παιδιά.

Eleanna Paschou