Νους Θαλασσινός: Παρουσίαση βιβλίου

Αγαπητοί φίλοι,
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 18 Μαιου στις 19.00 στην παρουσίαση του βιβλίου “Νους Θαλασσινός” της Ιωάννας Ταμπαξή από τις εκδόσεις ΕΛΙΝΕΠΑ (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο καθηγητής και πρόεδρος της ΕΛΙΝΕΠΑ Δημήτριος Βασιλειάδης και η φιλόλογος Μαριλένα Τσικίνη. Μετά το πέρας της ομιλίας θα υπάρξει ζεστό τσάι και χορτοφαγικά εδέσματα.

Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΩΣ ΔΙΑΒΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Η ποιητική γραφή του βιβλίου αυτού είναι ο συγκερασμός πολλών μορφών δημιουργικότητας. Ο χορός, η ζωγραφική, η παρατήρηση, ο διαλογισμός και ο φιλοσοφικός στοχασμός απολήγουν στην γραφή ως όψεις του Είμαι. Η Ιωάννα Ταμπαξή με την διάταξη των ποιημάτων της θέλει να εναρμονίσει αυτές τις όψεις τις δημιουργικότητας σε ένα ποιητικό σώμα που είναι και ένας χώρος περιδιάβασης ανοιχτός σε πολλαπλές αναγνώσεις. Ακούει κανείς στην στοχαστική φωνή των ποιημάτων τον απόηχο από τις Βέδες και τις σούτρες των Ινδικών φιλοσοφικών κειμένων. Κυρίως όμως συναντά, ο αναγνώστης το καταστάλαγμα της πιο μύχιας προσωπικής εμπειρίας που τείνει στο απρόσωπο και το άχρονο.
Νίκος Παυλάτος

Θα χαρούμε πολυ να είστε εκεί! .